ANBI-informatie

Verslag van uitgeoefende activiteiten

Reeds op 13 oktober 2019 vierde Zinspiratie haar eerste bijeenkomst. Onder de naam ‘Stories to be told’ boeiden Reiscoach Dirk van Asselt, Wereldkampioen Peter van Maurik en Leraar/levenskunstenaar Bor Wijnker een prettig gevuld kerkgebouw met hun verhalen over het keerpunt in hun leven. Dit smaakte de aanwezigen duidelijk naar meer. Daarom werd werk gemaakt van de oprichting van een officiële stichting. Stichting Zinspiratie Breezand is opgericht op 27 februari 2020. Vervolgens kende de Stichting een ‘valse start’.  Covid zat de enthousiaste plannen van het bestuur geruime tijd in de weg.

Op 8 mei 2022 werd de draad weer opgepakt. Sprekers Aloys Wijnker, burgemeester Rian van Dam en Harmen Krul zorgden voor de invulling van de tweede Zinspiratie-bijeenkomst. Op 16 september 2022 was het de beurt aan docent gelukskunde Susanne Langelaan en (ceremonieel) spreker/dagvoorzitter Marieke van Lierop. Samen vulden zij het thema ‘Over geluk gesproken …’ in. Enerzijds vanuit de wetenschap, anderzijds vanuit levenservaringen.

Op 27 november 2022 heeft een muzikale themabijeenkomst in de Sint Janskerk plaatsgevonden. Landelijk bekende pianist/entertainer Cor Bakker heeft samen met de geweldige zangeres Sanne van Breda en met het ensemble Pur Sang invulling gegeven aan het thema ‘Overwinteren’. Op inspirerende muzikale wijze zijn de donkere koude dagen in letterlijke en figuurlijke zin de revue gepasseerd. Donkerte in de wereld, kou in de wereld, in de internationale betrekkingen, in onderlinge relaties, de hoge energieprijzen en ga zo maar door. Was er dan nog nergens een sprankje hoop? Zeker wel! Er is veel warmte, hoop en liefde te vinden. Ook in donkere dagen. Dat was te zien op 27 november 2022!

Voor het jaar 2023 staat een zang/singer-songwriter workshop op de planning en zal een expositie worden georganiseerd. En ook daarna zal Zinspiratie Breezand met regelmaat bijeenkomsten blijven organiseren.

Elders op onze website vindt u de achtergrond van de diverse sprekers en verslagen van de bijeenkomsten.

Ads
Categories